Intensywny trening dla zawodników BMW IS CUP

Zaledwie tydzień po pierwszym oficjalnym treningu, kierowcy Pucharu Polski BMW IS CUP ponownie pojawili się na torze podczas całodniowych jazd organizowanych przez Automobilklub Wielkopolski.

Niemal doskonałe warunki na torze zachęcały do spektakularnej jazdy i regularnego poprawiania czasów w trakcie ośmiu godzin jazd. Po raz pierwszy w tym roku zobaczyliśmy na torze Mateusza Tokarskiego i jego nowe E36 Coupé M44, lecz dla zwycięzcy jednego z ubiegłorocznych wyścigów czas na torze skończył się przedwcześnie, podobnie jak dla szykującego się do debiutu w BMW IS CUP Mariusza Pricopa, którzy uczestniczyli w kolizji z udziałem łącznie trzech samochodów. Pech spotkał również Jacka Cichopka, który wypadł z toru już po zakończeniu sesji i przewrócił swój samochód na dach. Cała trójka kierowców wyszła ze swoich incydentów bez szwanku i wszystko wskazuje na to, że ich samochody zostaną w pełni odbudowane przed pierwszym weekendem sezonu, jaki będzie miał miejsce w dniach 5-7 maja na Torze Poznań.

fundacja@motocity.pl
media@motocity.pl